Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere ramane un dulce clasic, in orice forma ati alege sa o pregatiti pentru cei dragi: cu foi, cu blat, cu aluat foietat, sau cu bezea 🙂 Aceasta reteta este delicioasa, o armonie intre blat pufos, mere parfumate si acrisoare si bezea crocanta si dulce! Si pe langa toate acestea, din aceste cantitati iese o tava mare, care sa satisfaca pofta tuturor! 🙂

Ingrediente pentru o tava de 25×35 cm:

  • 900 g mere curatate si date pe razatoarea mare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara

Puneti la calit merele cu zaharul pana cand acestea scad si nu mai lasa suc, aprox. 15-20 minute la foc mediu. Stingeti focul, adaugati scortisoara si lasati sa se racoreasca.

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 160 ml lapte
  • 230 g faina
  • 1 plic praf de copt

Preincalziti cuptorul la 170 grade si asterneti cu hartie de copt baza unei tavi de 25×35 cm.

Bateti spuma galbenusurile cu zaharul si 1 lingura de lapte, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul in fir subtire, apoi jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praf de copt, mixati, adaugati laptele, mixati, restul de faina si mixati.

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake

 

Veti avea un aluat destul de dens pe care il turnati in tava de copt si il nivelati cat mai bine. Dati la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand trece testul scobitorii, apoi scoateti cu grija tava din cuptor si puneti deasupra merele:

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake (2)

 

si bezeaua pregatita cat a stat aluatul in cuptor, din:

  • 4 albusuri
  • 180 g zahar

Bateti spuma aerata albusurile, adaugand in 2-3 transe zaharul, mixand pana cand obtineti o bezea densa, lucioasa, in care, daca luati putin intre degete si frecati, nu se mai simt granulele de zahar.

Puneti cu lingura din loc in loc bezeaua peste mere, urmand ca apoi sa uniformizati usor:

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake (3)

 

Dati la cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand bezeaua se inchide putin la culoare:

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake (4)

 

Inchideti focul si lasati prajitura inauntru, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cel putin jumatate de ora, pentru a asigura o crusta crocanta, delicioasa, de bezea.

Se portioneaza dupa plac si se savureaza cu pofta! 🙂

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake (8)

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake (5)

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake (6)

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake (7)

Alexandra Vasile prajitura cu mere si bezea apple meringue cake (9)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *