Prajitura cu morcovi si mascarpone

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (7)

 

Ati incercat vreodata o prajitura cu morcovi? Daca nu, incercati cat mai curand! Este atat de buna si nimeni nu va sti ca are morcovi in aluat, dar cu siguranta va va lauda efortul de a aduce la masa o prajitura atat de buna!

Ingrediente pentru o tava de 20×30 cm:

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 600 g morcovi dati pe razatoarea mica
  • 275 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 250 ml ulei

Preincalziti cuptorul la 170 grade si asterneti baza unei tavi cu hartie de copt.

Intr-un vas bateti ouale cu zaharul pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, mixati de cateva ori, apoi adaugati scortisoara si ghimbirul:

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake

 

Mixati bine apoi adaugati morcovii dati pe razatoarea mica:

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (2)

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (3)

 

Amestecati faina cu praful de copt si o adaugati cernuta amestecului de mai sus:

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (4)

 

Amestecati de cateva ori cu o spatula, lasand si cateva cocoloase care vor face bine aluatului, deci nu insistati prea mult:

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (5)

 

Turnati in tava, nivelati si dati la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca complet apoi taiati blatul in doua, pe orizontala.

 

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Mixati bine ingredientele:

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (6)

 

Si intindeti crema intre cele 2 foi de blat.

Dati la rece cat timp pregatiti glazura:

  • 4 linguri pline zahar
  • 2 linguri pline cacao
  • 4 linguri apa
  • 50 g cicolata neagra
  • 100 g unt

Pentru glazura de pun intr-o craticioara zaharul si cacaua si se amesteca putin, zaharul desfacand eventualele cocoloase din cacao. Se adauga apa, se omogenizeaza bine, se adauga ciocolata si se pune pe foc mic pana cand se topeste zaharul (aprox. 3 min.). Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand pana la completa incorporare. Se lasa sa se raceasca putin si se lasa la frigider pentru 30 min.

Se acopera prajitura cu glazura de cacao si se pune la frigider pana cand aceasta se intareste.

Se taie cubulete si se serveste cu pofta!

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (8)

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (9)

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (10)

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (11)

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (12)

Alexandra Vasile prajitura cu morcovi si mascarpone carrot cake (13)

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *