Prajitura cu morcovi

prajitura cu morcovi alexandra vasile dulciuri pentru cei dragi

 

Cand vrei sa incerci ceva nou, cand vrei sa experimentezi ceva, de ce sa nu incerci o prajitura densa dar pufoasa, cu morcovi? Poate fi alegerea perfecta pentru o dupa-amiaza lenesa, langa o cana de lapte sau cafea…sis a nuu va mai spun ca este si sanatoasa, iar copii nici nu vor ghici ca are morcovi!

Ingrediente pentru o forma rotunda cu diam. de 22cm:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 220 g zahar
  • 4 oua
  • 175 g faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 230 g morcovi rasi fin
  • 1 lingura fulgi cocos
  • sucul de la o portocala (30-40ml)
  • coaja rasa de portocala (optional, eu nu am pus)

Preincalziti cuptorul la 170 grade si tapetati cu hartie de copt baza unei tavi rotunde.

Mixati spuma untul cu zaharul, adaugati pe rand ouale, adaugand urmatorul ou numai dupa ce s-a incorporat bine precedentul. Adaugati faina cernuta cu praful de copt, nuca de cocos si incorporati cu lingura morcovii rasi pe razatoarea mica. Adaugati suc de portocale pana  cand obtineti o compozitie densa, ca o smantana groasa.

Puneti compozitia in tava si dati la cuptor pentru 35-40 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca in tava 10 minute apoi scoateti prajitura sa se raceasca complet pe un gratar.

Pudrati din abundenta cu zahar pudra si serviti cu pofta.

Se pastreaza foarte bine, neacoperita in bucatarie. Nu riscati sa se usuce pentru ca este o prajitura usor umeda si de aceea nu este necesar sa o acoperiti.

carrot cake alexandra vasile

 

dulciuri alexandra vasile prajitura cu morcovi

 

dulciuri pentru cei dragi aexandra vasile morcovi

 

prajitura cu morcovi alexandra vasile

 

carrot cake alexandra vasile dulciuri

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *