Prajitura cu mousse de mandarine

mousse alexandra vasile dulciuri pentru cei dragi

Pentru ca este sezonul mandarinelor, pentru ca tuturor ne place mirosul proaspat de portocale in casa, va propun o prajitura cu mousse de portocale, racoroasa, usoara, cu blat de ciocolata, cu aroma de sarbatori.

Ingrediente blat (pentru o tava de 20x30cm)

  • 60g unt la temperatura camerei
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • 100g faina
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili.

Se bate untul cu zaharul, se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao si se mixeaza pana la incorporare. Se rastoarna compozitia in tava si se niveleaza cu o spatula. Se da la cuptor pentru 15-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca complet, se indeparteaza hartia si se aseaza blatul din nou in tava.

  • 1 kg mandarine

Mandarinele se curata si se decojesc de pielea alba si se aseaza feliutele una langa cealalta deasupra blatului aflat in tava.

felii mandarine Alexandra Vasile

 

Ingrediente mousse de mandarine:

  • 300 ml suc de mandarine
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 plicuri gelatina
  • 400 g frisca lichida
  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri

Oul si galbenusurile se mixeaza spuma pe baie de aburi.

Ciocolata se pune la bain-marie la topit.

Sucul de mandarine se pune la incalzit impreuna cu coaja de portocala.

Gelatina se pune la hidratat si apoi se topeste la bain-marie; dupa topire se amesteca cu sucul de mandarine caldut, nu fierbinte.

Peste ouale mixate spuma se pune ciocolata alba topita, se mizeaza bine si se adauga sucul de mandarine cu gelatina.

Separat de bate frisca (este bine sa fie neindulcita) si se incorporeaza compozitiei de mai sus, cu miscari ample de jos in sus, cu o lingura.

Compozitia se lasa la frigider pentru o jumatate de ora pentru a se inchega usor, apoi se toarna peste mandarinele din tava.

Tava se lasa cel putin 5 ore la frigider (cel mai bine peste noapte), se desprinde inelul detasabil si se serveste cu drag alaturi de cei dragi, ornata cu fulgi de ciocolata si coaja de portocale.

mousse mandarine

 

Truc: Acoperiti tava cu folie alimentara cat timp sta la frigider (fara a atinge compozitia), pentru a nu absoarbe mirosurile de la alte alimente. Prajitura se pastreaza in frigider cateva zile si incercati sa o tineti tot acoperita pentru a-si pastra prospetimea si savoarea.

 

prajitura cu mandarine

 

 

felie mandarine

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *