Prajitura cu pere si ciocolata

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake (8)

 

Am pregatit aceasta prajitura rapida seara, stiind ca a doua zi urma sa mergem la picnic si nu puteam merge fara ceva dulce si bun. Are o aroma aparte, perele sunt cele mai bune acum, aromate si zemoase, iar ciocolata completeaza perfect gustul acestei prajituri simple si delicioase.

Va propun sa o incercati, sa o serviti rece pudrata cu zahar sau calduta alaturi de o cupa de inghetata sau de o lingura generoasa cu iaurt!

 

Ingrediente pentru o tava de aprox. 20×30 cm:

  • 140 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 130 g zahar
  • 3 pere mari (400 g )
  • 100 g fulgi de ciocolata neagra sau ciocolata taiata bucatele

Nu pot sa nu va arat ce pere frumoase am luat de la piata 🙂

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake

 

Asa, preincalziti cuptorul la 170 grade si asterneti cu hartie de copt baza (si peretii) tavii de copt.

Spalati perele si le curatati de casuta cu seminte si de eventualele imperfectiuni, lasand coaja care e foarte subtire si aromata. Taiati cubulete:

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake (3)

Puneti untul intr-o craticioara la topit si lasati sa fiarba pana isi schimba putin culoarea, devine usor maroniu, moment in care el si-a schimbat gustul, are o aroma de alune de padure care va da prajiturii o savoare aparte. Pastrati untul cald.

Bateti ouale spuma foarte bine (5-6 minute) la viteza mare, adaugat zaharul si mai bateti inca 3-4 minute:

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake (2)

 

Renuntati la mixer si adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si untul caldut, amestecand de cateva ori cu o spatula pentru a integra ingredientele in ouale batute. Nu exagerati pentru ca ouale isi vor pierge din volum si prajitura nu va mai fi atat de pufoasa. Este de ajuns sa amestecati numai de cateva ori.

Turnati compozitia in tava, presarati deasupra perele taiate si fulgii de ciocolata (sau ciocolata taiata cu cutitul):

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake (4)

 

Si dati la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand s-a rumenit frumos deasupra si trece testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar. Seviti simpla sau cu iaurt rece. Este un deliciu!

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake (9)

 

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake (7)

 

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake (5)

Alexandra Vasile prajitura cu pere si ciocolata pear and chocolate cake (6)

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *