Prajitura rapida cu nuci

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (12)

Cand ne este pofta de ceva dulce, prefer sa pregatesc ceva simplu si rapid; pana la urma deserturile simple sunt de cele mai multe ori cele mai savurate!

Va propun o prajitura pufoasa dar si crocanta, simpla, delicioasa alaturi de o cana cu lapte sau cafea, cu topping de nuci si stafide!

Ingrediente pentru o tava mare de aprox. 23×33 cm:

  •  160 g unt la temperatura camerei
  • 180 g zahar
  • 375 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 310 ml lapte
  • 3 albusuri

pentru topping:

  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 95 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 120 g nuci taiate cu cutitul
  • 80 g stafide

Pentru topping amestecati cu furculita toate ingredientele pana cand formeaza niste bulgarasi:

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (3)

 

Preincalziti cuptorul la 170 grade si tapetati cu harti de copt baza unei tavi mari (daca folositi o tava mai mica, aveti grija sa aiba peretii inalti pentru a nu fi nevoiti sa curatati cuptorul 🙂

Pentru prajitura, bateti cu mixerul untul cu zaharul 2-3 minute:

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake

 

Adaugati 1/2 din faina cernuta impreuna cu praful de copt, 1/2 din lapte, amestecati de cateva ori, apoi restul de faina si restul de lapte. Amestecati numai de cateva ori, fara sa exagerati:

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (2)

 

Bateti albusurile spuma pana cand se formeaza varfuri, apoi cu o spatula le amestecati in compozitia de mai sus si puneti aluatul in tava, uniformizand:

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (4)

 

Puneti deasupra ingredientele amestecate penru topping, din loc in loc, nu tot toppingul deodata:

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (5)

 

Presarati deasupra o lingura cu zahar si dati la cuptor pentru 30-35 minute sau pana cand trece testul scobitorii si se rumeneste usor:

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (6)

 

Lasati sa se raceasca apoi portionati si savurati cu pofta!

Este grozava atat calda cat si rece, cu diferenta ca rece se taie mai usor, dar daca va este pofta nu cred ca va poate impiedica cineva sa taiati un coltisor!

Se pastreaza bine 2-3 zile la temperatura camerei, dar neaparat acoperita pentru a nu se usca.

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (7)

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (8)

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (10)

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (11)

Alexandra Vasile prajitura cu nuci nut cake (9)

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *