Rulada cu ciocolata si mascarpone

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (6)

Rulada e, dupa parerea mea, o combinatie pufoasa si delicioasa intre o prajitura si un tort…

Incercati sa faceti rulada in casa si nu va faceti probleme daca la inceput nu iese atat de aspectuoasa pe cat v-ati dori, dar gustul…e, e alta poveste. Urmati pasii si cele cateva sfaturi pentru a nu intampina dificultati!  🙂

Ingrediente blat rulada pentru o tava de 30×40 cm:

  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 60 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita otet
  • 60 g unt topit
  • 100 g ciocolata neagra topita

Preincalziti cuptorul la 160 grade si tapetati baza une tavi mari cu hartie de copt. 

Bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se albesc:

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll

Adaugati ciocolata topita la bain-marie si mixati de cateva ori. Renuntati la mixer si amestecati cu spatula incorporand untul topit, faina, praful de copt si cacaua.

Bateti spuma albusurile cu otetul si cu restul de zahar pana se formeaza varfuri in albus si zaharul se topeste.

Adaugati albusurile peste galbenusuri si amestecati usor de jos in sus.

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (2)

 

Turnati aluatul in tava si nivelati, dand apoi a cuptor pentru 7-10 minute.

Cat se coace, pregatiti hartie de copt pe planul de lucru, de preferabil mai mare decat tava, presarati cu zahar pudra, iar cand aluatul s-a copt, dupa ce l-ati scos din cuptor, il rasturnati cu fata in jos pe hartia pregatita pe masa. Fiind cu baza in sus, desprindeti hartia de copt pe care s-a copt blatul, asezati-o din nou deasupra si cu miscari rapide intoarceti blatul din nou cu baza in jos, asa cum s-a copt in tava.

Pastrand hartia de copt deasupra incepeti sa rulati, nu prea strans, blatul intre cele 2 hartii de copt:

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (3)

 

Lasati sa se raceasca aproape de tot, pana cand il simtiti doar caldut (10-15 min.)

Cat se raceste blatul, pregatiti crema:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 100 g frisca lichida neindulcita

Bateti spuma frisca.

Separat mixati crema mascarpone cu zaharul si vanilia, adaugati apoi cu spatula frisca batuta si amestecati:

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (4)

 

Veti avea o crema aerata, usoara, fina si delicioasa.

Cand aluatul s-a racorit, cu grija si fara sa va grabiti, incepeti sa desfaceti ruloul. Indepartati hartia de copt de deasupra si intindeti crema pe 2/3 din suprafata blatului, lasand la una din marginile scurte o portiune de 2-3 cm pe care nu puneti crema.

Incepeti sa rulati din nou, puneti pe un platou, pudrati cu zahar si cu cacao si dati la frigider pentru 2-3 ore.

Daca doriti, o puteti orna cu ciocolata topita, dar e mai simplu cu zahar si e foarte buna!

Desigur, noi nu am mai avut rabdare si am taiat rulada imediat, a iesit putina crema, dar pofta noastra era mare!

Daca lasati la frigider veti putea taia usor si uniform feliile 🙂

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (5)

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (7)

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (8)

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (9)

Alexandra Vasile rulada cu ciocolata si mascarpone chocolate cake roll (10)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *