Spuma de capsune

Alexandra Vasile spuma capsune

 

Spuma de capsune era bucuria copilariei, desertul rapid si delicios cu care intampinam sezonul capsunelor, rasfatul zilelor libere si bucuria copiilor. Nu de putine ori am incercat sa pregatesc singura, in copilarie acest desert, iar ori de cate ori incercam murdaream toata bucataria…

Acum vreau sa va impartasesc modul in care pregatesc spuma pentru familia mea, astfel incat sa ramana proaspata toata ziua, fara sa lase suc si sa isi schimbe textura. O reteta pe care o stie toata lumea si de care se bucura toti, de la mic la mare!

Ingrediente pentru un bol mare plin cu spuma 🙂

  • 5 albusuri la temperatura camerei
  • 250 g zahar tos
  • 500 g capsune pasate la blender sau cu mixerul vertical
  • cateva capsune intregi si feliate pentru decor si savoare

Intr-un vas incapator bateti spuma, la bain-marie, cele 5 albusuri pana cand obtineti o spuma densa, apoi adaugati, rand pe rand cate o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare adaugare. Nu adaugati o alta lingura de zahar pana cand cea dinainte nu s-a dizolvat complet. Verificati daca zaharul s-a dizolvat luand inre degete o cantitate de albus si frecand usor: daca se simt granulele de zahar, continuati mixarea. Nu va grabiti si lasati zaharul sa se topeasca. Veti avea la sfarsit o spuma din albusuri tare, densa si foarte buna!

Mixarea la bain-marie are rolul de a trata termic albusurile astfel incat sa nu credeti ca veti manca albusuri crude.

Pasati capsunele la blender sau cu mixerul vertical si adaugati-le spumei de albusuri, continuand mixarea la viteza mare entru inca cel putin 5 minute. Spuma se va lasa putin cand adaugati capsunele, dar apoi isi va reveni daca mixati indeajuns.

Se serveste imediat, ornata cu capsune intregi sau feliate si se recomanda sa o savurati pe toata n aceeasi zi! Cu siguranta nu veti rezista tentatiei! 🙂

Alexandra Vasilespuma capsune copilarie

 

Alexandra Vasile spuma capsune dulciuri pentru cei dragi

 

Alexandra Vasile mousse strawberry

 

Alexandra Vasile spuma

 

Alexandra Vasile mousse with strawberry

 

Alexandra Vasile spuma capsuni

 

Alexandra Vasile strawberry mousse

 

Alexandra Vasile mousse capsune

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *