Tarta crumble cu prune

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (12)

Imi plac mult tartele, dar cu totii stim ca uneori nu avem timpul sau rabdarea sa asteptam sa pregatim un aluat clasic de tarta care sa ne solicite. Tocmai de aceea va arat astazi o varianta de tarta geniala pentru simplul fapt ca este atat de usor de facut incat nu va va veni sa credeti! Aluatul pregatit pentru crumble este acelasi folosit si pentru aluatul de tarta! Iar umplutura de prune este un deliciu al toamnei!

Ingrediente pentru o forma de 20 cm diam.:

Pentru crumble:

  • 170 g unt la temperatura camerei
  • 50 g migdale sau nuci
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • un praf de scortisoara

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se asterne hartie de copt la baza unei forme rotunde de copt, preferabil cu pereti detasabili, pentru a fi mai usor de scos din tava. Daca folositi o tava cu pereti detasabili, va sugerez sa o puneti la copt intr-o alta  tava dreptunghiulara pentru ca sucul lasat de fructe sa nu se scurga in cuptor si sa aveti de spalat cuptorul si de aerisit casa! 🙂

Intr-un vas se pun toate ingredientele:

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart

 

Se omogenizeaza, se amesteca cu o furculita pana cand va avea aspectul unor firimituri:

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (2)

 

Asezati 2/3 din aluat in tava si apasati la baza si pe peretii tavii (2-3 cm in inaltime) formand un aluat:

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (3)

 

Dati la copt pentru 15 minute, apoi lasati sa se raceasca.

Pentru umplutura:

  • 600 g prune fara samburi, taiate feliute
  • 10 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 60 ml lapte
  • un praf scortisoara

Pregatiti prunele si le asezati peste aluatul copt:

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (4)

Intr-un vas puneti toate ingredientele (mai putin prunele) si le bateti bine de tot cu furculita. Puneti compozitia rezultata peste prune, uniform:

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (5)

 

Si presarati deasupra aluatul care v-a mai ramas, incercand sa acoperiti uniform fructele:

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (6)

 

Dati la cuptor pentru 45-50 minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra si miroase innebunitor in bucatarie 🙂

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (7)

Lasati cel putin 30 minute la racit si savurati o tarta extraordinara, obtinuta doar cu putin efort si cu rezultate aromate si crocante!

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (8)

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (9)

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (10)

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (11)

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (12)

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (13)

Alexandra Vasile tarta crumble cu prune plum crumble tart (14)

 

torturi

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *