Tarta cu branza dulce si pere

Cand ai prin frigider branza dulce cremoasa si pere coapte, ce faci? Tarta cu branza si pere! O combinatie interesanta, delicioasa si care e pe placul tuturor! E racoritoare si cremoasa, mai ales daca o lasati la frigider si o serviti rece!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 220 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 70 ml lapte rece
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce, cremoasa
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • 7-8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie sau portocala (optional)
  • 6-7 pere coapte, oricare va plac, puteti pune si mai mult

Aluatul se lucreaza repede, cu lingura, cu ingrediente reci care se amesteca deodata, repede. De obicei se intinde aluatul rotund intre 2 foi de copt, cu un diametru care sa depaseasca diametrul formei de copt. Dar eu intind acest aluat repede de tot in tava cu mainile, ridicand si pe margini, repede ca sa nu se incalzeasca aluatul. Pana pregatesc compozitia, pun in frigider forma si aluatul, ca sa ramana rece.

Pentru compozitie se mixeaza branza cu smantana si zaharul pana cand acesta se topeste si se gusta 🙂 mai adaugati zahar daca doriti. Se adauga rand pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare pana la inglobare; adaugati si aromele.

Perele se taie sferturi si se curata de casuta cu seminte. Este bine sa le stropiti cu zeama de lamaie daca stau mai mult de 5-10 minute inainte de a le adauga tartei, pentru a nu se innegri.

Peste aluat se toarna compozitia de branza si se pun deasupra perele, asezandu-le concentric, sau oricum doriti.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 1 ora si un sfert, sau pana cand trece testul scobitorii si se rumeneste usor deasupra.

In cuptor compozitia se va umfla mult, dar dupa racire va reveni la nivelul pe care il avea cand ati pus tarta in cuptor.

Se lasa la racit si se serveste neaparat alaturi de cei dragi!

tarta-cu-branza-dulce-si-pere

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *