Tarta cu caise

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie (3)

Am pregatit aceasta tarta pe fuga, din dorinta de a folosi niste caise foarte gustoase pe care le aveam in casa si din dorinta de a avea ceva dulce si asta cat mai repede. Este o tarta foarte usor de pregatit si sunt sigura ca veti reusi sa o faceti pentru cei dragi, chiar daca eu, fiind pe fuga asa cum v-am spus, nu am reusit sa fotografiez pasii realizarii acestei tarte minunate, usor acrisoare si perfecta atat rece, cat si calda langa inghetata preferata!

Ingrediente pentru o tarta cu diam de 22 cm:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • praf de sare
  • 600 g caise coapte, fara samburi
  • 200-250 g zahar tos
  • 100 g zmeura (optional)
  • 3 linguri pline amidon
  • 1 lingura gris

Pentru aluat bateti bine oul si adaugati-l peste faina cernuta, untul la temperatura camerei taiat bucatele. Framantati un aluat, adaugand 1-2 linguri apa pentru a se lega si a avea o consistenta placuta. Lasati aluatul intr-un vas acoperit pana cand pregatiti umplutura.

Pentru umplutura spalati si curatati de samburi caisele, le puneti impreuna cu zmeura (daca aveti) intr-un vas pe foc mic la fiert. Adaugati zaharul (mai mult sau mai putin, dupa gust) si amestecati. Lasati sa fiarba pentru 10 minute apoi lasati deoparte sa se racoreasca putin. Cu grija adaugati amidonul, amestecand pentru a se desface cocoloasele. Nu va ingrijorati daca zdrobiti fructele sau daca umplutura nu pare prea groasa, sucul lasat va face un deliciu din tarta voastra!

Preincalziti cuptorul la 180 grade.

Luati un pic mai mult de jumatate din aluat si intindeti o foaie rotunda, subtire, cu diametrul mai mare decat al tavii de copt. Asezati aluaul in tava astfel incat sa acopere si marginile tavii, poate chiar sa atarne inafara. Presarati 1 lingura de gris la baza si rasturnati umplutura calda peste aluat. 

Luati restul de aluat si intindeti-l intr-o foaie rotunda care sa acopere suprafata tavii de copt. Lipiti bine marginile aluatului una de cealalta, pliind aluatul in interior daca este nevoie, intepati din loc in loc cu cutitul suprafata tartei si dati la cuptor pentru aprox. 50 minute sau pana cand suprafata tartei se rumeneste usor.

Scoateti tarta din cuptor, lasati 5-10 minute sa se raceasca apoi acoperiti tarta cu folie alimentara pentru ca aluatul de deasupra sa se inmoaie usor. Daca alegeti sa o serviti calda, alaturi de inghetata, de exemplu, dupa 15 minute de la acoperirea tartei o puteti taia si savura cu placere.

Daca preferati sa o serviti rece, ca pe o prajitura, lasati tarta acoperita sa se raceasca complet, puneti-o pe un platou si udrati-o din abundenta cu zahar. 

Este grozava oricum ati alege sa o serviti!

Se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider, acoperita!

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie (5)

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie (6)

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie (7)

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie (8)

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie (9)

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie (2)

Alexandra Vasile tarta cu caise si zmeura raspberry apricot tart pie (4)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *