Tarta mincemeat cu mere

Daca va place placinta cu mere dar doriti o variatie, asta e reteta pe care o cautati! E atat de buna, atat simpla cat si cu iaurt grecesc, sau chiar frisca, incat nu va spun cat repede a disparut! 🙂 E o reteta pe care merita sa o incercati, fiind spornica si delicioasa, iar pe langa asta aveti inca o ocazie sa folositi o parte din mixul de fructe uscate!

Ingrediente blat pentru o tava de tarta de 24 cm:

  • 190 g faina
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt rece
  • 4-5 linguri apa rece ca gheata

Lucrati cu ingrediente reci: amestecati faina cu sarea si zaharul, cu furculita faramitati untul in faina si adaugati apa rece ca gheata, amestecand cu furculita pentru a se lega putin aluatul, care arata asa:

aluat tarta

 

Puneti aluatul in folie alimentara, modelati-l usor si dati la frigider pentru cel putin 1 h. Scoateti aluatul din frigider, pe masa infainata intindeti aluatul cu diametrul de 27 cm si asezati in tava usor, fara sa rupeti aluatul si indoiti excesul de aluat in interior. Introduceti tava in frigider pentru 45 min, apoi la congelator pentru 15 min.

Preincalziti cuptorul la 170 grade si coaceti aluatul 20 minute sau pana incepe sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si lasati aluatul la racit.

Ingrediente umplutura:

  • 600 g mere curatate de coaja si seminte, taiate cubulete
  • 350 g mix fructe uscate
  • 2 linguri zahar

Puneti merele cubulete impreuna cu zaharul la foc mediu la calit pentru 10-15 minute, amestecand din cand in cand, apoi adaugati mixul de fructe si amestecati cu grija pentru a nu zdrobi merele, si mai lasati 5 minute pe foc, apoi lasati la racit 10-15 minute, apoi asezati uniform deasupra aluatului copt.

Alexandra Vasile tarta mincemeat cu mere apple mincemeat pie

 

Ingrediente aluat sfaramicios:

  • 190 g faina
  • 60 g zahar
  • 100 g unt topit

Se amesteca ingredientele de mai sus cu furculita pana se formeaza firimituri care se aseaza pe intreaga suprafata a tartei:

Alexandra Vasile tarta mincemeat cu mere apple mincemeat pie (2)

Tarta se mai da la cuptor pentru 10-15 min. sau pana cand firimiturile de deasupra se rumenesc.

Alexandra Vasile tarta mincemeat cu mere apple mincemeat pie (3)

 

 

Tarta se lasa complet la racit apoi se portioneaza si se savureaza neaparat alaturi de cei dragi. Este delicioasa, aromata si usor crocanta!

Alexandra Vasile tarta mincemeat cu mere apple mincemeat pie (4)

Alexandra Vasile tarta mincemeat cu mere apple mincemeat pie (7)

Alexandra Vasile tarta mincemeat cu mere apple mincemeat pie (5)

Alexandra Vasile tarta mincemeat cu mere apple mincemeat pie (6)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *