Tort cu crema de branza si piersici

tort delicios cu crema de branza si piersici

 

Un tort racoritor si dens, cu crema de branza si piersici din compot este un cadou dulce pentru primele zile de primavara, iar florile de zahar completeaza idea acestui tort oferit unei persoane dragi!

 

Ingrediente blat (pentru o tava cu diam. de 22cm):

  • 6 oua (galbenusurile separate de albusuri)
  • 8 linguri rase zahar tos
  • 4 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri pline faina
  • 2 linguri pline cacao

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu diametrul de 22cm.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati din cand in cand cele 4 linguri de apa. Cerneti praful de copt impreuna cu faina si cacaua si mixati pana la omogenizare. Adaugati compozitiei albusurile putin cate putin cu lingura, cu miscari ample de jos in sus.

Turnati compozitia in forma si coaceti pentru 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitoriiLasati la racit, scoateti din forma, indepartand hartia de copt, si taiati blatul in 3 foi egale.

blat

 

 

Ingrediente crema de branza:

  • 500 g crema de branza (mascarpone, ricotta sau branza de vaci foarte fina) la temperatura camerei
  • 120 g zahar pudra
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri apa calda
  • 2 plicuri (20g) gelatina
  • 400 ml frisca
  • 1 borcan/conserva mare compot piersici

Mixati bine crema de branza cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Daca folositi branza de vaci, alegeti una cremoasa,sa nu fie uscata, pe care o transformati in crema cu ajutorul unui mixer vertical, sau trecand-o de 2 ori printr-o sita deasa.

Puneti gelatina la hidratat in 5 linguri apa calduta si o topiti la bain-marie pana devine transparenta si o incorporati in crema de branza in fir subtire, mixand la viteza mica.

Bateti frisca pana cand se intareste si o adaugati cremei de mai sus, ingloband-o usor cu lingura.

Taiati piersicile bine scurse de suc in bucati cat mai mici pentru a fi usor de taiat tortul si le adaugati, cu lingura, compozitiei de mai sus.

crema tort cu piersici si branza

 

Ingrediente crema ganache alba:

  • 400 g ciocolata alba
  • 400 g frisca lichida neindulcita

Puneti intr-o craticioara frisca la incalzit, dar nu o fierbeti! Luati de pe foc si adaugati ciocolata bucatele, amestecand cu lingura pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Puneti la frigider peste noapte sau cel putin 3-4 ore. Dupa racire, bateti crema cu mixerul pentru a deveni aerata si pufoasa!

crema ganache alba alexandra vasile

 

 

Montarea tortului:

Asezati pe un platou o felie de tort, ½ din crema de branza, alta felie de blat si apoi restul de crema de branza cu piersici si acoperiti cu blat. Lasati tortul peste noapte la frigider pentru a se inchega crema.

tort piersici si branza

A doua zi se orneaza cu crema ganache alba si cu flori de zahar. Pentru ca a venit primavara, eu am ornat cu lalele, narcise galbene si albe, frezii si floricele de liliac 🙂

Tortul a fost un cadou pentru cineva drag, asadar nu am putut adauga o imagine cu sectiunea, dar va asigur ca a fost tare bun (asa mi s-a spus :))!

tort de primavara cu flori din zahar

 

tort crema de branza si piersici din compot

 

tort piersici alexandra vasile

 

tort primavara

 

alexandra vasile tort primavara

 

flori primavara dulciuri pentru cei dragi

 

flori primavara din zahar tort crema branza si piersici

 

flori de zahar alexandra vasile

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *