Tort cu crema de iaurt si visine

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (10)

Intotdeauna visinele sunt printre preferatele mele atunci cand trebuie sa fac un desert: acrisoare, colorate si savuroase. Acest tort a fost pregatit cu drag, din dorinta de a avea un desert echilibrat, dulce-acrisor, cu crema delicata si usoara de iaurt!

 

Ingrediente blat de cacao (pentru o tava cu diam. de 19 cm):

  • 3 oua
  • 4 linguri rase zahar tos
  • 2 linguri apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 70 g faina
  • 15 g cacao

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu diametrul de 19 cm.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugand cele 2 linguri de apa din cand in cand. Cerneti praful de copt impreuna cu faina si cacaua si mixati pana la omogenizare. Adaugati compozitiei albusurile putin cate putin cu lingura, cu miscari ample de jos in sus.

Turnati compozitia in forma si coaceti pentru 30-35 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Lasati la racit, scoateti din forma, indepartand hartia de copt, si taiati blatul in 3 foi egale.

 

Ingrediente crema de iaurt:

  • 400 g iaurt grecesc
  • 150-200 g zahar tos
  • 7 g gelatina
  • 200 g frisca lichida neindulcita
  • 300 g visine proaspete

Iaurtul la temperatura camerei se bate bine cu zaharul pana cand acesta se topeste.

Gelatina se pune la hidratat in 2 linguri de apa apoi se pune la bain-marie sa se dizolve. Se toarna in fir subtire, cu mixerul pornit, in iaurt si se omogenizeaza bine.

Frisca rece se bate cu mixerul si se incorporeaza in compozitia de mai sus cu spatula, cu miscari ample.

Lasati crema la frigider pentru aprox. 30 minute sau pana cand incepe sa se ingroase putin, dar nu sa se inchege.

 

Montarea tortului:

Ajutandu-va de inelul tavii de copt sau de un inel improvizat din folie alimentara de aluminiu, incepeti sa montati tortul. Asezati la baza pe platoul de servire, prima foaie de blat, puneti 1/4 din crema de iaurt, 1/2 din visinele curatate de samburi si taiate jumatati sau sferturi, 2-3 linguri din crema de iaurt, a doua foaie de blat, crema de iaurt, visine si restul de crema de iaurt peste care asezati ultima foaie de blat. Dati la frigider peste noapte sau cel putin 4-5 ore.

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake

A doua zi indepartati inelul si ornati cu crema ganache si cu flori din pasta de zahar.

 

Ingrediente crema ganache:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 g frisca lichida neindulcita

Puneti intr-o craticioara frisca la incalzit, dar nu o fierbeti! Luati de pe foc si adaugati ciocolata bucatele, amestecand cu lingura pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Daca ciocolata nu s-a topit integral, puneti vasul al bain-marie si amestecati pana cand aveti o compozitie omogena. Puneti la frigider peste noapte sau cel putin 2-3 ore pana cand se incheaga, apoi ornati tortul.

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (2)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (3)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (4)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (5)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (6)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (7)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (8)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (9)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (11)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (12)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (13)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (14)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (15)

Alexandra Vasile tort cu crema de iaurt si visine youghurt cherry cake (16)

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *