Tort cu crema de vanilie si crema de ciocolata cu afine

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (3)

Ei, acest tort a fost inca o provocare pentru mine, in ceea ce priveste decorarea lui. Cand pregatesti un tort pentru o adolescenta, mai e cum mai e, dar cand trebuie sa pregatesti pentru 2 domnisoare, fiecare cu pasiunea ei, atunci este mai greu sa imbini preferintele amandurora intr-un singur tort. Sper ca a fost pe gustul lor si am reusit sa le surprind placut intr-o zi atat de frumoasa, cum este o aniversare.

 

Ingrediente blat de cacao (pentru o tava cu diam. de 22cm):

  • 3 oua
  • 4 linguri rase zahar tos
  • 2 linguri apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 65 g faina
  • 20 g cacao

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu diametrul de 22cm.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati din cand in cand cele 2 linguri de apa. Cerneti praful de copt impreuna cu faina si cacaua si mixati pana la omogenizare. Adaugati compozitiei albusurile putin cate putin cu lingura, cu miscari ample de jos in sus.

Turnati compozitia in forma si coaceti pentru 35-40 minute sau pana cand trece testul scobitoriiLasati la racit, scoateti din forma, indepartand hartia de copt, si taiati blatul in 2 foi egale.

 

Ingrediente blat de vanilie (pentru o tava cu diam. de 22cm):

  • 3 oua
  • 4 linguri rase zahar tos
  • 2 linguri apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g faina
  • esenta de vanilie

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu diametrul de 22cm.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati din cand in cand cele 2 linguri de apa si esenta de vanilie. Cerneti praful de copt impreuna cu faina, adaugati la galbenusurile frecate cu zahar si mixati pana la omogenizare. Adaugati compozitiei albusurile putin cate putin cu lingura, cu miscari ample de jos in sus.

Turnati compozitia in forma si coaceti pentru 35-40 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Lasati la racit, scoateti din forma, indepartand hartia de copt, si taiati blatul in 2 foi egale.

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi

 

Ingrediente crema de ciocolata cu afine:

  • 200 g frisca lichida neindulcita
  • 100 g ciocolata neagra
  • 20 g unt
  • 200 g gem de afine

Intr-un vas puneti ciocolata rupta bucatele si frisca si puneti la bain-marie pana cand ciocolata se topeste si compozitia devine omogena. Adaugati untul, amestecati, luati de pe foc, lasati sa se racoreasca putin si dati la frigider pentru 1-2 ore sau pana cand compozitia se ingroasa.

La viteza medie, mixati compozitia rece pana cand aceasta devine pufoasa, se albeste si creste in volum. Nu mixati prea mult pentru ca riscati sa se taie:

alexandra vasile crema ciocolata

 

Adaugati cremei gemul de afine si amestecati de cateva ori. Dati din nou la rece.

 

Ingrediente crema de vanilie si ciocolata alba:

  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar tos
  • 3 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 150 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingurita rasa gelatina (optional)
  • 200 ml frisca neindulcita

Frecati spuma galbenusurile cu zaharul, adaugati putin lapte si amidonul, mixand bine ca sa se sparga cocoloasele. Adaugati restul de lapte si aromele si dati la foc mic pana cand crema se ingroasa, ca la budinca. Adaugati ciocolata bucatele si amestecati pana cand se topeste si se incorporeaza in crema. Luati de pe foc si adaugati untul care trebuie sa se topeasca.

Daca vreti sa adaugati gelatina acum este momentul. Lasati gelatina la hidratat punand peste ea o lingura de apa si lasand 5 minute. Puneti gelatina in crema calda si amestecati cu telul pana cand aceasta se incorporeaza in crema si se dizolva.

Lasati crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugati frisca batuta spuma, amestecand cu o spatula pana la completa inglobare. Dati crema la frigider pentru 1 ora, sau pana cand incepe sa se ingroase, nu mai curge de pe spatula.

Alexandra Vasile tort cu zmeura si crema de vanilie raspberry vanilla cake dulciuri pentru cei dragi

 

Montarea tortului:

Asezati pe platou o felie de blat de cacao, 1/2 crema de vanilie, o felie blat vanilie, toata crema de ciocolata cu afine, felie blat vanilie, restul de crema de vanilie si deasupra felia de blat de cacao. Este bine sa va ajutati de inelul tavii de copt sau sa improvizati un unel din folie de aluminiu. Lasati tortul peste noapte la frigider.

A doua zi indepartati inelul si ornati cu ganache de ciocolata neagra sau cu frisca.

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (2)

 

Incercati acasta reteta si va veti surprinde placut invitatii si pe toti cei dragi!

 

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (5)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (6)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (8)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (9)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (11)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (12)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (14)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (15)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (17)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (18)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (20)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (21)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (4)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (7)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (10)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (13)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (16)

Alexandra Vasile tort aniversar telefon si echipament schi (19)

 

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *