Alexandra Vasile

Dulciuri pentru cei dragi!

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Tort cu visine si ciocolata

Posted by Alexandra Vasile February - 23 - 2013 1 Comment

tort ciocolata si visine dulcuri pentru cei dragi

 

Ciocolata si visinele sunt deliciul acestui tort bogat, cu un gust intens, plin, care poate incheia cu success o masa festiva sau o intalnire cu prietenii. Eu l-am daruit unei prietene, asa ca poate fi si un cadou special pentru cineva drag.

 

Ingrediente blat (pentru o tava cu diam. de 22cm):

  • 6 oua
  • 10 linguri rase zahar tos
  • 4 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri pline faina
  • 2 linguri pline cacao

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu diametrul de 22cm.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati din cand in cand cele 4 linguri de apa. Cerneti praful de copt impreuna cu faina si cacaua si mixati pana la omogenizare. Adaugati compozitiei albusurile putin cate putin cu lingura, cu miscari ample de jos in sus.

Turnati compozitia in forma si coaceti pentru 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Lasati la racit, scoateti din forma, indepartand hartia de copt, si taiati blatul in 4 foi egale.

blat

 

Ingrediente crema:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri pline amidon alimentar
  • 2 linguri pline cacao
  • 50 g ciocolata lapte
  • 300 g unt la temperatura camerei
  • 200 g visine din visinata

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga aprox. o cana cu lapte. Adaugati cacaua cernuta impreuna cu amidonul si mixati pana la omogenizare, adaugand apoi restul de lapte si ciocolata bucatele. Se toarna amestecul intr-o cratita de teflon sau una in care stiti ca nu se prind alimentele, si puneti la foc potrivit pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca complet (2-3ore). Dupa racire, adaugati in crema cate o lingurita de unt la temperatura camerei, mixati pana la incorporare, adaugati alta lingurita de unt, mixati si continuati pana cand terminate cantitatea de unt. Daca intampinati probleme, urmati sfaturile de aici.

Taiati visinele in 2 (scoateti si samburii daca este cazul) si le adaugati cremei de unt amestecand cu lingura pana la inglobare. Se lasa crema la frigider minim 1 ora.

crema unt si visine alexandra vasile

 

Ingrediente glazura:

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura plina cacao
  • 3 linguri apa
  • 30 g ciocolata
  • 70 g unt

Pentru glazura de pun intr-o craticioara zaharul si cacaua si se amesteca putin, zaharul desfacand eventualele cocoloase din cacao. Se adauga cele 3 linguri de apa, se omogenizeaza bine, se adauga ciocolata si se pune pe foc mic pana cand se topeste zaharul (aprox. 3 min.). Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand pana la completa incorporare. Se lasa sa se raceasca putin si se lasa la frigider pentru 1 ora.

 

Pentru fasiile de ciocolata se topesc aprox. 50 g ciocolata la bain-marie si se intinde ciocolata in strat subtire pe o foaie de copt pe care ati trasat linii ce delimiteaza inaltimea tortului plus 1-2 cm in plus. Lasati ciocolata sa se intareasca usor si cu un cutit bine ascutit taiati fasii egale de 2-3 cm. Puneti ciocolata si hartia in frigider pentru 10 minute si desprindeti cu cutitul fasiile de ciocolata de pe hartia de copt. Se pastreaza bine la temperatura camerei, intre bucati de folie de aluminiu.

 

Montarea tortului:

Montati tortul in tava cu inel detasabil in care ati copt blatul, sau daca nu aveti tava cu inel detasabil improvizati un inel din folie de aluminiu pe care o impaturiti in 3 si o infasurati in jurul primei foi de tort, prinzand bine capetele. Puneti deasupra foii 1/3 din cantitatea de crema, alta foaie, 1/3 din crema, alta foaie, si restul de crema. Astfel veti avea 3 straturi de crema si 4 straturi de blat. Se lasa peste noapte la frigider sau cel putin 4 ore pentru a se aseza si intari crema.

blat si crema alexandra vasile

 

Dupa timpul de racire, se scoate din frigider, se orneaza cu glazura rece si marginile se imbraca in fasii subtiri de ciocolata.

tort ciocolata alexandra vasile

Puteti orna cu trandafirasi si floricele din pasta de zahar home made, noua mea pasiune in ceea ce priveste decoratiunile dulci.

Deoarece acest tort a fost daruit unei prietene, nu am o sectiune a tortului, dar am primit numai aprecieri, atat in ceea ce priveste aspectul cat si gustul.

tort ciocolata si visine alexandra vasile

tort visine trandafiri pasta zahar alexandra vasile

dulciuri pentru cei dragi flori pasta zahar

flori alexandra vasile

trandafiri pasta zahar alexandra vasile

flocri pasta zahar tort ciocolata alexandra vasile

 

flori pasta zahar alexandra vasile

One Response so far.

  1. Lili Mesler says:

    Excelent !!!