Tort Iepuras pe skate – tort de morcovi

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (6)

De Paste nu am scapat ocazia sa incerc sa fac un tort de morcovi cu crema mascarpone…trebuie sa recunosc, am avut ceva emotii, dar a iesit atat de bun incat toata lumea a fost impresionata: potrivit de dulce, aromat, cremos, usor umed…un deliciu!

Ingrediente blat cu diam. 22 cm:

  • 100 g nuci macinate
  • 260 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 varf cutit ghimbir macinat
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 320 g morcovi rasi pe razatoarea mica
  • 4 oua mari

Preincalziti cuptorul la 170 grade si puneti hartie de copt la baza unei tavi de tort cu diam. de 22 cm.

Intr-un vas radeti morcovii pe razatoarea mica si adaugati nuca macinata:

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake

 

Intr-un vas incapator bateti 2-3 minute cele 4 oua intregi, apoi adaugati zaharul si bateti bine aprox. 5 minute:

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (2)

 

Adaugati uleiul in fir subtire, cu mixerul la turatie mica, apoi faina amestecata si cernuta impreuna cu bicarbonatul, praful de copt si condimentele:

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (3)

 

Mixati usor, fara a insista, doar pana cand faina se incorporeaza, apoi adaugati morcovii rasi si nuca, incorporandu-i in compozitie cu o spatula.

Puneti aluatul in forma de copt, nivelati frumos:

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (4)

 

si dati la cuptor pentru aprox. 40 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Lasati sa se raceasca complet apoi taiati blatul in 3 felii egale:

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (5)

 

Va sfatuiesc sa faceti blatul cu o zi inainte, va fi mult mai usor de taiat.

 

Ingrediente crema mascarpone:

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 110 g zahar
  • 80 ml apa
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingurita plina gelatina
  • 200 ml frisca lichida neindulcita

Ouale se bat spuma. Zaharul si apa se pun la fiert pentru aprox. 5 minute pentru a se forma un sirop care se toarna in fir subtire peste ouale batute, apoi mixati in continuare la viteza cea mai mare pentru aprox. 5 minute sau pana cand amestecul se raceste. Adaugati lingurita cu lingurita branza mascarpone, mixand pana la incorporarea completa. Adaugati in fir subtire gelatina hidratata si topita la bain-marie in 2 linguri de apa.

Bateti frisca rece apoi o incorporati in compozitia de mai sus cu ajutorul unei spatule cu miscari de jos in sus.

Umpleti foile de blat si dati la rece peste noapte, apoi a doua zi ornati dupa plac si imaginatie.

Foile de blat nu au nevoie de insiropare deoarece sunt suficient de umede.

Nu ezitati sa incercati acest tort, ca sa va surprindeti placut musafirii:

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (15)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (16)

Si ornat haios pentru masa de Paste:

 

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (7)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (8)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (9)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (10)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (11)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (12)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (13)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (14)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (17)

Alexandra Vasile tort cu morcovi de paste iepuras pe skate easter carrot cake (18)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *