Tort Mickey

Alexandra Vasile mickey mouse cake

 

De curand am avut un eveniment foarte important in familie si cum micutului ii plac desenele cu Mickey Mouse, a trebuit sa pregatesc un tort pe gustul acestuia, de fapt doua, dar veti vedea asta mai tarziu! 🙂

Blat de cacao, mousse de capsune si Mickey din pasta de zahar – un tort delicios si sanatos pregatit cu drag pentru prietenii veniti la masa!

Ingrediente pentru blat, diam. 20 cm:

  • 30 g cacao
  • 60 ml apa fierbinte
  • 220 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vart cutit bicarbonat
  • 170 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 125 ml frisca lichida neindulcita

Preincalziti cuptorul la 170 grade si tapetati baza unei forme rotunde de tort cu hartie de copt.

Amestecati cacaua cu apa fierbinte. Cerneti faina cu praful de copt si bicarbonatul. 

Topiti untul la foc mic si adaugati zaharul, apoi mixati la viteza mare pana cand untul de raceste si se face spuma. Adaugati unul cate unul ouale mixand bine dupa fiecare adaugare. Cacaua racita o adaugati compozitiei, dati mixerul la viteza cea mai mica si adaugati faina si frisca, asternand. Nu mixat pra mult ci numai cat ingredientele sa fie amestecate.

Dati la cuptor pentru 30 min, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.

Lasati la racit complet si taiati blatul in trei felii egale.

 

Ingrediente mousse de capsune:

  • 150 g capsune pasate si trecute prin sita 
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 200 g capsune taiate bucatele

Bateti la bain-marie oul si galbenusul pana cand isi dubleaza volumul.

Topiti ciocolata la bain-marie si adaugati-o oualor, mixand energic. Adaugati cele 150 g capsune pasate la blender si trecute prin sita pentru a elimina semintele si apoi gelatina hidratata si topita la bain-marie.

Bateti frisca si o adaugati comozitiei de mai sus cu miscari ample de jos in sus, cu spatula.

Taiati bucatele restul de capsune si incorporati in crema. Dati la frigider pana cand incepe sa se inchege usor apoi umpleti blatul cu 2 straturi de crema, folosind un inel facut din folie de aluminiu sau inelul de la tava in care ati copt blatul.

Dati la frigider pentru minim 3-4 ore, sau cel mai bine este noapte.

Indepartai inelul si ornati tortul dupa preferinte.

Eu am ales pasta de zahar alba si colorata precum si un sablon din carton pentru a-l putea face pe Mickey, la cerinta micului client 🙂 Dar il puteti imbraca si in ganache de ciocolata si aveti un excelent tort, racoros si usor, pentru o masa in familie sau cu prietenii!

Alexandra Vasile amazing mickey mouse cake

 

Alexandra Vasile mickey mouse cake children

 

Alexandra Vasile tort alb mickey

 

Alexandra Vasile tort copii mickey mouse

 

Alexandra Vasile tort cu mousse de capsune

 

Alexandra Vasile tort mickey pentru copii

 

Alexandra Vasile tort mickey

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *