Tort Minnie Mouse

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (4)

 

Torturile pentru copii sunt mereu o bucurie pentru mine. Iata ca a venit randul si pentru un tort cu Minnie Mouse – un tort cu mousse de ciocolata si capsune, delicios si surprinzator!

 

Ingrediente blat (pentru o tava cu diam. de 19 cm):

  • 3 oua
  • 4 linguri rase zahar tos
  • 2 linguri apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri pline faina
  • 1 lingura plina cacao

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu diametrul de 19 cm.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati pe rand cele 2 linguri de apa. Cerneti praful de copt impreuna cu faina si cacaua si mixati pana la omogenizare. Adaugati compozitiei albusurile putin cate putin cu lingura, cu miscari ample de jos in sus.

Turnati compozitia in forma si coaceti pentru 30-35 minute sau pana cand trece testul scobitoriiLasati la racit, scoateti din forma, indepartand hartia de copt, si taiati blatul in 3 foi egale.

 

Ingrediente mousse de ciocolata:

  • 180 g ciocolata
  • 55 g zahar
  • 40 ml apa
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 130 ml frisca lichida neindulcita

Ciocolata neagra si ciocolata cu lapte se pun la topit la bain-marie amestecand din cand in cand.

Intr-un vas se pun la fiert zaharul (55g) si apa (40 ml). Cand zaharul s-a topit, se mai lasa la foc potrivit pentru 5 minute.

Oul si galbenusul se bat la bain-marie pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se iau de la bain-marie si se reduce viteza mixerului la minim, adaugand in fir subtire siropul de zahar fierbinte, mixand continuu. Se continua mixarea la viteza mare pentru inca 5 minute. Se adauga ciocolata topita si se mixeaza cateva minute pana cand ciocolata s-a amestecat bine.

Se bate rece frisca lichida neindulcita pana cand palatele mixerului lasa urme in frisca. Cu lingura se incorporeaza frisca in compozitia de ciocolata de mai sus, cu miscari ample de jos in sus. Compozitia rezultata se lasa la frigider pentru 30 minute.

Montati tortul: blat, crema, capsune, crema, blat, capsune, crema, blat, ajutandu-va de tava cu inel detasabil in care ati copt blatul:

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata

 

Fiind un tort Minnie Mouse, am imbracat tortul in fondant alb, am decupat din fondant imaginea lui Minnie si am finisat marginea de jos a tortului cu o fundita rosie, tot din fondant!

Delicios!

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (7)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (8)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (2)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (3)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (9)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (6)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (10)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (5)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (11)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (13)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (14)

 

Alexandra Vasile tort minnie mouse cu capsune si ciocolata (12)

 

Alexandra-Vasile-tort-minnie-mouse-cu-capsune-si-ciocolata-7

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *