Tort Pavlova cu crema de branza, portocale si piersici

Alexandra Vasile tort pavlova dulciuri pentru cei dragi

Nu am mai mancat niciodata ceva atat de bun, de proaspat si de usor, dar care satisface si orice pofta de dulce! Un tort rustic cremos si crocant, cu bezea, crema fina si fructe, un deliciu pentru o masa alaturi de cei dragi!

Ingrediente pentru blat bezea, diam. 20 cm:

  • 5 albusuri 
  • 250 g zahar pudra

Se bat albusurile spuma si se adauga cae o lingurita de zahar, mixand bine  pana la topirea acestuia. Adaugati alta lingurita de zahar numai dupa ce zaharul adaugat anterior s-a topit. Este un proces de durata, dar merita. Incorporati tot zaharul si veti avea o spuma foarte tare, fara pic de zahar care sa se simta cand frecati putina spuma intre degete.

Alexandra Vasile bezea

 Tapetati cu hartie de copt baza a doua tavi cu aceeasi dimensiune, 20 cm diam., si formati doua blaturi de aceeasi inaltime, netezind cu grija marginile cu cutitul. 

Alexandra Vasile blat bezea

Puneti blaturile in cuptorul preincalzit la 100 grade si lasati sa se usuce pentru 1 ora si jumatate, apoi inchideti gazul, puneti o lingura in usa cuptorului pentru a o tine intredeschisa si lasati blaturile cateva ore sa se raceasca inauntru.

Puteti face blaturile cu cateva zile inainte de a servi tortul, pentru a nu va grabi in pregatirea si prepararea lor. Se pastreaza bine acoperite cu un servet de hartie pana la o saptamana.

 

Ingrediente crema de branza:

  • 300 g crema de branza (mascarpone, ricotta sau branza de vaci foarte fina si cremoasa)
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g frisca neindulcita
  • 2 linguri zeama lamaie

Bateti bine cu mixerul crema de branza, zeama de lamaie si zaharul.

Bateti frisca lichida cu mixerul si apoi o adaugati compozitiei de mai sus, putin cate putin, cu lingura.

 

Alexandra Vasile crema branza

 

  • 1 portocala taiata cubulete
  • piersici din compot

Asezati pe platou primul blat de bezea, 2/3 din crema de branza si 2/3 din fructe, distribuite uniform pe suprafata cremei.

Alexandra Vasile pavlova torte

Asezati deasupra al doilea blat, restul de crema si restul de fructe asezate in centrul tortului si gata!

Alexandra Vasile pavlova

Este absolut delicios si veti vedea ca nu va puteti abtine sa nu mai taiati o feliuta! 🙂

Va recomand sa pregatiti blatul si crema cu o zi inainte de servire si sa montati tortul chiar inainte de servirea invitatilor. Astfel veti pastra acel contrast de crocant si cremos care face din acest tort o minunatie. Daca il pregatiti inainte, bezeaua se inmoaie si nu veti mai avea reactiile binemeritate pentru acest tort. De asemenea este ideal sa fie consumat tot in aceeasi zi, pentru a-si pastra proprietatile!

Savurati cu multa placere alaturi de cei dragi!

Alexandra Vasile tort bezea crema branza

 

Alexandra Vasile tort pavlova bezea fructe

 

Alexandra Vasile tort bezea si fructe

 

Alexandra Vasile felie deliciu tort pavlova

 

Alexandra Vasile felie tort pavlova

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *