Tort Petale de ciocolata

Alexandra Vasile tort petale ciocolata chocolate cake (3)

 

Un tort cu o glazura-crema delicioasa de ciocolata, cu blat de cacao, spuma crema mascarpone si zmeura proaspata.

Aceasta glazura cu care am acoperit tortul este cremoasa, pufoasa si aerata, iar la frigider se intareste si aveti garantia ca nu va curge de pe tort. Inainte de servire este recomandat sa scoateti tortul din frigider cu 15-20 minute pentru a se inmuia aceasta glazura si a-i surprinde cremozitatea si gustul. Desigur, o puteti folosi si in interiorul tortului, intre straturile de blat.

Ingrediente glazura-crema (suficienta pentru a imbraca intr-un strat generos un tort cu diam. de 22-24 cm):

  • 100 g albusuri (aprox. albusurile de la 3 oua medii)
  • 130 g zahar
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • esenta vanilie
  • 300 g ciocolata neagra

Puneti la bain-marie albusurile impreuna cu zaharul si amestecati din cand in cand, pana cand zaharul aproape se topeste iar amestecul este fierbinte (10 minute). Puneti la bain-marie ciocolata a topit, amestecand din cand in cand, apoi luati vasul si lasati sa ajunga la temperatura camerei.

Luati de pe foc si bateti la viteza mare pentru aprox. 10-15 minute, pana cand amestecul se raceste si nu se mai simt granule de zahar atunci cand luati si frecati intre degete putina spuma.

Este foarte important, pentru pasul urmator, ca untul sa fie neaparat la temperatura camerei. Setati mixerul la viteza cea mai mica si incepeti sa adaugati cate o lingurita de unt, mixati pana la completa inglobare apoi adaugat alta lingurita de unt, si asa pana cand terminati untul.

Cand ati terminat de adaugat untul, este posibil ca amestecul sa arate ca si cum s-ar fi taiat, dar nu va periati, este normal. Dati mixerul la viteza maxima si mixati in continuare pana cand crema se va aduna si va avea o consistenta ferma (5-10 minute):

Alexandra Vasile tort alb (7)

 

Adaugati ciocolata topita si mixati 2-3 minute pana la omogenizarea completa. Nu uitati sa folositi o lingura sau o spatula si sa radeti peretii si baza vasului pentru o amestecare uniforma.

Si gata!

Aveti o glazura crema incredibila! Stiu ca necesita putina rabdare, dar va asigur ca merita efortul!

Alexandra Vasile tort petale ciocolata chocolate cake (4)

Alexandra Vasile tort petale ciocolata chocolate cake (5)

Alexandra Vasile tort petale ciocolata chocolate cake

Alexandra Vasile tort petale ciocolata chocolate cake (2)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *