Tort Red Velvet

alexandra vasile felie red velvet

 

Un tort cu crema delicioasa de branza, ce contrasteaza cromatic placut cu blatul roscat, poate fi o delectare dulce in orice zi, fiind usor, racoros si pufos, dar mai ales daca il savurati in compania cuiva drag! Este unul dintre torturile preferate pentru ca este atat de simplu, de savuros si de racoros!

Ingrediente blat (forma de tort cu diam. 20cm):

  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • 1 lingura rasa cacao
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 125 ml iaurt sau lapte 3.5%grasime
  • 2 lingurite colorant alimentar rosu sau 2 lingurite sfecla rosie data pe razatoarea mica

Preincalziti cuptorul la 170 grade si asterneti cu hartie de copt fundul unei forme de copt rotunde cu diametrul de 20 cm.

Cerneti faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaoa.

Bateti bine untul cu zaharul, adaugati ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare, adaugati jumatate din cantitatea de faina, mixati, apoi jumatate din cantitatea de iaurt, mixati, apoi restul de faina, mixati si restul de iaurt. La sfarsit adaugati colorantul sau sfecla rosie si amestecati pana la omogenizare.

red velvet aluat

 

Dati la cuptor pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa complet la racit (dupa ce il scoateti din tava si indepartati hartia) si se taie in doua.

 

Ingrediente crema de branza:

  • 300 g crema de branza (mascarpone, ricotta sau branza de vaci foarte fina) la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa calda
  • 2 lingurite gelatina
  • 300 ml frisca

Mixati bine crema de branza cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Daca folositi branza de vaci, alegeti una cremoasa,sa nu fie uscata, pe care o transformati in crema cu ajutorul unui mixer vertical, sau trecand-o de 2 ori printr-o sita deasa.

Puneti gelatina la hidratat in 2 linguri de apa calduta si o topiti la bain-marie pana devine transparenta si o incorporati in crema de branza in fir subtire, mixand la viteza mica.

Bateti frisca pana cand se intareste si o adaugati cremei de mai sus, ingloband-o usor cu lingura.

 

Ingrediente glazura de branza:

  • 200 g crema de branza la temperatura camerei
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie

Se mixeaza bine ingredientele la temperatura camerei si se pune glazura la frigider pentru 10 minute.

 

Montarea tortului:

Tapetati cu folie alimentara pe interior peretii formei de tort pe care ati folosit-o pentru coacerea blatului si asezati prima foaie de blat, peste care turnati crema de branza si asezati cealalta foaie de blat. Acoperiti cu folie alimentara si lasati la frigider cel putin 5 ore, sau cel mai bine peste noapte.

Scoateti tortul din forma, indepartati cu grija folia alimentara si se acopera tortul in intregime cu glazura de branza. Se orneaza cu cirese glasate pentru un plus de culoare si se savureaza alaturi de cei dragi!

Tortul se pastreaza la frigider, neaparat acoperit pentru a nu absorbi mirosul altor alimente.

red velvet alexandra vasile

 

red velvet dulciuri pentru cei dragi

 

dulciuri pentru cei dragi red velvet felie

red velvet deliccios

red velvet cu crema de branza

detaliu red velvet

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *