Tort Spuma de fructe

Alexandra Vasile tort spuma de fructe (5)

Daca doriti o alternativa delicioasa la glazurile obisnuite de ciocolata, aceasta este o solutie foarte buna, din doar 3 ingrediente, spuma se pastreaza bine pe tort 1-2 zile, nu este foarte dulce si o puteti pregati oricand, multumita fructelor congelate pe care le gasiti tot anul in magazine.

In interior, tortul are blat de cacao, crema de vanilie si fructe de padure.

Ingrediente pentru a acoperi cu generozitate un tort cu diam. 22-24 cm:

  • 100 g albus (aprox. 3 albusuri medii)
  • 130 g zahar
  • 200 g fructe de padure

Puneti din timp la decongelat fructele de padure, inclinand vasul in care le-ati pus, pentru a se scurge tot sucul lasat de acestea in timpul decongelarii.

Intr-un vas incapator puneti albusurile si zaharul, amestecati, apoi puneti vasul la bain-marie, amestecand din cand in cand, pana cand albusurile se infierbanta bine (5-10 minute).

Luati vasul de la bain-marie si mixati la viteza mare pana cand se formeaza o bezea tare, iar vasul se raceste (aprox.10 minute). Verificat daca zaharul s-a topit frecand intre degete putina spuma; daca se mai simt cristalele de zahar, continuati mixarea.

Scurgeti foarte bine fructele de sucul lor, apoi le puneti intr-un blender/robot/pasator vertical si le maruntiti foarte bine, apoi le treceti printr-o sita astfel incat sa ramana numai o crema din fructe, fara semintele lor.

Adaugati crema de fructe la bezeaua batuta bine si, la viteza cea mai mare, continuati mixarea cel putin 10 minute, pana cand amestecul aproape isi dubleaza volumul si aveti o spuma delicioasa de fructe, pe care o puteti folosi dupa imaginatie si nevoi la orice dulce pe care il pregatiti in casa pentru cei dragi! 🙂

Alexandra Vasile tort spuma de fructe (3)

Alexandra Vasile tort spuma de fructe

Alexandra Vasile tort spuma de fructe (2)

Alexandra Vasile tort spuma de fructe (4)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *