Truc 03: Galbenusul de ou

Galbenusurile sunt esentiale pentru pregatirea a numeroase retete, atat dulci cat si sarate. Iata cateva trucuri pentru folosirea lor cu success:

  • Pentru prajituri pufoase, bateti, sau frecati mai intai galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si isi dubleaza volumul, asta daca prajitura nu are alte indicatii;
  • Puteti sa congelelati galbenusurile ramase si sa isi pastreze calitatile ca si cum ar fi proaspete. Puneti un galbenus de ou in fiecare din gaurile unei tavite pentru cuburi de gheata.. Adaugati un praf de sare sau un praf de zahar peste ele (in functie de retele la care stiti ca le veti folosi) si puneti-le la congelator. Se pastreaza bine pana la 3 luni.
  • Ca sa pastrati galbenusul pentru mai mult timp fara a-l congela, puneti-l intr-un recipient, acoperiti-l cu apa si pastrati-l la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile.

trucuri-in-bucatarie-galbenusul-de-ou

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *