Truc 05: Testul scobitorii

De fiecare data cand vreti sa faceti ceva dulce in casa trebuie sa va pregatiti ingredientele, sa le amestecati si sa puneti creatia la cuptor.

Dar cat sta la cuptor? Fiecare reteta trebuie sa va dea timpul aproximativ in care ar trebui sa fie gata, timp care poate varia de la cateva zeci de minute la cateva ore, dar cum stii sigur ca este gata? Timpul din reteta este aproximativ, variind in functie de tipul tavii folosite, variatiile de caldura, tipul cuptorului etc.

Un test pe care il puteti face din cand in cand pe timpul coacerii pentru a vedea daca este gata este testul scobitorii; asta presupune sa infigeti o scobitoare cat mai aproape de centrul prajiturii. Daca iese curata, fara aluat prins de ea, atunci este gata si o puteti scoate din cuptor. Daca aluatul se prinde de scobitoare, lasati in cuptor si verificati mai tarziu, tot cu scobitoarea.

Acest test nu este singurul care indica daca prajitura este gata: marginile prajiturii s-au desprins de tava, suprafata, cat si marginile sunt usor rumenite, sunt alte indicii pentru a avea un rezultat cat mai reusit.

Sa aveti spor si inventivitate!

testul-scobitorii

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *