Truc 06: Frisca

Frisca este ideala pentru un dulce cremos, racoros si este folosita atat ca ingredient pentru prepararea cremelor, sosurilor, cat si ca un aspectuos si spectaculos ornament. Pentru a putea folosi cu succes frisca, este bine sa stiti cateva trucuri:

  • cumparati mereu frisca lichida sau smantana pentru frisca (cu continut ridicat de grasime) pentru a avea rezultatele dorite;
  • tineti frisca la frigider si o scoateti exact inainte de preparare; pentru a avea rezultate optime, ea trebuie sa fie rece;
  • daca folositi mixerul, incepeti sa bateti frisca la viteza cea mai mica apoi cresteti treptat viteza, pentru a nu risca sa sara toata din vas;
  • folositi in vas inalt pentru a evita sa stropiti toata suprafata de lucru;
  • bateti frisca cu mixerul sau cu telul, pana cand paletele lasa urme in frisca sau pana cand face mot, nu insistati dupa acest timp deoarece riscati sa se taie si sa compromiteti desertul, pentru ca nu mai aveti ce a face decat sa aruncati frisca;
  • puteti folosi intaritor pentru frisca daca nu sunteti siguri de calitatea produsului cumparat, sau daca ati cumparat un alt produs cu care nu ati mai lucrat si nu stiti cum se comporta;
  • puteti adauga zahar pudra la frisca lichida, cate putin dar nu de la inceput ci dupa ce a inceput sa se lege, sa capete consistenta, exact dupa gustul fiecaruia.
  • este bine sa folositi frisca imediat dupa batere, fie ca o inglobati in crema, fie ca o folositi pentru a imbraca si orna torturi. Se pastreaza numai la frigider.

Sper ca v-am fost de ajutor. Spor si inventivitate in bucatarie!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *