Truc 07: Bain-marie

Bain-marie denumeste modalitatea prin care, prin intermediul unui lichid foarte fierbinte, clocotit, se incalzeste un recipient, un vas in care se afla un preparat care se doreste a fi incalzit. De ce se foloseste acest procedeu? Deoarece se evita transferul brusc de caldura spre preparatul din vas, care in contact direct cu caldura s-ar putea arde sau sa isi schimbe consistenta. Totodata, temperatura la care este incalzit preparatul este constanta.

Prin bain-marie se topeste gelatina, untul, ciocolata, se prepara anumite creme, dar se bat si albusurile cu zahar, in acest fel asigurandu-te ca le poti consuma si “crude” ca glazura pentru prajituri sau ca spuma cu fructe.

Foarte important!

Daca vasul de deasupra acopera complet vasul de dedesubt, inainte de a pune vasul cu preparatul deasupra vasului cu apa fierbinte, puneti in vasul cu apa fierbinte o lingura. De ce? Pentru ca aburii sa aiba pe unde sa “respire” si astfel sa evitati anumite accidente, printre care lipirea vaselor unul de celalalt.

Sper sa va fie de folos! 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *