Truc 14: Coaja de lamaie/portocala

Pentru a da un pus de savoare si de parfum prajiturilor noastre, cel mai adesea folosim esente: de rom, de vanilie, de migdale, dar unul dintre ingredientele care da un gust si un miros absolut delicios prajiturilor este coaja de lamaie sau de portocala. De multe ori am omis sa pun coaja proaspat rasa de portocala sau lamaie in dulciurile mele deoarece cu totii stim, am citit si auzit despre cat de stropite sau injectate sunt fructele si legumele importate. Astfel, din dorinta de a le pastra proaspete si frumoase pentru mai mult timp, citricele sunt stropite si tratate cu diverse substante cu care organismul nostru nu ar trebui sa intre in contact.

De curand am discutat cu o persoana de incredere care mi-a spus ca pot folosi fara grija coaja de lamaie sau portocala daca in prealabil las peste noapte fructele intr-un vas cu apa in care am adaugat o lingurita de bicarbonat, cat sa fie acoperite cu apa. Astfel mi s-a spus ca se elimina substantele daunatoare si coaja poate fi consumata.

Depinde de voi daca incercati!

Sfat: cand radeti coaja, nu insistati sa radeti si invelisul alb care este amar, ci numai coaja colorata!

Sper ca v-am fost de folos.

coaja de porocala Alexandra vasile

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *