Alexandra Vasile

Dulciuri pentru cei dragi!

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Truc 01: Albusul de ou

Posted by Alexandra Vasile October - 17 - 2012 0 Comment

Oul este un ingredient foarte important in pregatirea retetelor dulci; de aceea este bine sa stii cum sa il pastrezi si sa il prepari. Iata cateva sfaturi utile:

  • ouale sa pastreaza la frigider, dar este indicat, la majoritatea preparatelor dulci, sa fie scoase cu o ora inainte de inceperea pregatirii din frigider si lasate la temperatura camerei;
  • albusurile vor face mai multa spuma daca sunt la temperatura camerei decat daca ┬áde abia le-ati scos din frigider;
  • pentru ca spuma de albus sa fie mai multa si mai buna, alegeti un vas de sticla, curat si uscat, pentru a bate albusurile. Vasele de plastic retin grasime si umiditate si spuma se poate forma mai greu;
  • niciodata nu folositi paletele mixerului murdare dupa ce ati batut o crema sau un aluat pentru a bate albusurile, pentru ca spuma nu se va forma; spalati si uscati bine paletele inainte de utilizare;
  • bateti albusurile cu putina sare si veti avea garantat o spuma aerata si bogata;
  • pentru spuma de bezea, adaugati treptat zaharul si bateti pana acesta se topeste. Pentru a verifica daca s-a topit, frecati intre degete putina spuma; daca se simte inca zaharul, continuati mixarea. Spuma este gata cand, intorcand vasul, acestea nu aluneca din vas.
  • daca, la separarea albusurilor, galbenusul s-a spart, indepartati orice urma de galbenus din vas, cu ajutorul cojii de ou sau a unei lingurite, pentru a fi siguri ca spuma se va forma;
  • folositi albusurile batute spuma imediat dupa baterea lor, altfel vor lasa la fundul vasului lichid si isi pierd din consistenta;
  • albusurile ramase pot fi pastrate cu succes la congelator, le puneti intr-un pahar de plastic, spre exemplu, pe care il inveliti in folie alimentara sau o punga bine inchisa, pe care scrieti cu un marker numarul albusurilor. Cand aveti nevoie, scoateti paharul, il lasati la dezghetat la temperatura camerei si folositi albusurile care astfel se pastreaza proaspete. Totusi, nu le pastrati mai mult de 2 luni.